Wat is de Turnhoutse Variathlon?

Buiten·Gewoon·Sporten VZW presenteerde de 22ste editie van de Turnhoutse Variathlon voor het laatst op zaterdag 26 september 2015. Met de start aan Campus Thomas More te Turnhout en het wedstrijdgedeelte in het noordelijk deel van Turnhout om in de late namiddag moe maar voldaan aan te komen in Campus Thomas More.

Wat is de Variathlon?
De Turnhoutse Variathlon was een ééndaagse sportwedstrijd voor ploegen van 3 personen. De wedstrijd was een avontuurlijke cocktail van verschillende proeven waarbij kracht, techniek, uithouding, denkvermogen, teamspirit hand in hand gingen. Het eerste deel wordt gepresenteerd als een waaier van losstaande proeven, waarvan de resultaten werden omgezet naar een tijdswaarde. Het tweede deel was een aaneenschakeling van diverse sporten waarbij oriëntatielopen, mountainbiken en een run & bike in hoofdzaak de eindtijd bepaalden. De ploeg die de snelste totaaltijd neerzette, mocht voor één jaar de wisseltrofee mee naar huis nemen.

Je kon deelnemen met een ploeg van drie sportievelingen die allen geboren waren in 2000 of vroeger. Om het voor iedereen uitdagend, maar toch haalbaar te maken, werd er gewerkt met verschillende categorieën:
– volledige vrouwenploegen
– gemengde ploegen
– volledige mannenploegen
– recreanten: zie hiervoor het item “Formule recreatieve ploegen”
– bedrijvenploegen: zie hiervoor het item “Formule bedrijvenploegen”
– bij voldoende interesse voorzien we ook een jeugdklassement

Na 22 edities gaan we het over een andere boeg gooien door jaarlijks een pagtornooi te organiseren.